Leveranciers van magnetische waterontharders

Heb je de keuze gemaakt voor een waterontharder met magnetische werking?
Of ben je er nog niet over uit welke waterontharder het beste bij jouw huishouden past?
Geen probleem.

Onderstaand worden een aantal leveranciers van magnetische waterontharders toegelicht. Hopelijk helpt dit jou in het maken van jouw definitieve keuze.
We beschrijven:

 • AMFA4000® PRO
 • ALPWATER
 • WH-1 MAGNETISATOR
 • HYDROFLOW

AMFA4000® PRO ANTIKALK SYSTEEM

Wat doet de Amfa4000® Pro precies?

Zoek je een waterontharder met magnetische werking van klein formaat? Grote kans dat de  Amfa4000® geschikt voor jou is. Dit compacte product is goedkoop €169,- inclusief BTW) en past voor 99,9% op de leiding waar je het wenst.

Deze magnetische waterontharder belooft niks anders dan dat kalkaanslag geen kans heeft in jouw huishouden. Om maar enkele punten te noemen:

 • je bespaart kosten. Niet alleen op je energierekening maar ook op onderhoud. Dit product heeft geen onderhoud nodig.
 • kalkaanslag heeft geen kans meer. Dit bepaart jou de ergernis van continu schrobben.
 • Het product is eenvoudig te installeren

Wat is de magnetische werking van de Amfa4000® Pro?

Deze waterontharder heeft een magnetische werking van 1600 Gauss. Het is makkelijk mee te nemen mocht je verhuizen.

Er is lang nagedacht over de ontwikkeling van dit product. Zo biedt de waterontharder gegarandeerd vermindering van kalkaanslag in de leidingen. Met als resultaat: kalkvrij water en geen vervelende kalkaanslag. Tevens krijg je door gebruik van dit product zachter water. Dat proef je! Jouw koffie of thee smaakt ineens nog lekkerder.

Hoe installeer je de Amfa4000® Pro?

Met een meegeleverde tie-wrap bevestig je deze magneetontkalker om de buis. Dit product is geschikt voor leidingen van koper, kunststof, tyleen, alupex, rvs en ijzer. De Amfa4000® Pro is niet geschikt voor loden waterleidingen.

Welke voorwaarden biedt de Amfa4000® Pro?

Mocht het product niet naar wens voldoen dan biedt waterontharder.com binnen 100 dagen geld-terug garantie. De Amfa4000 wordt binnen 24 uur na bestelling geleverd en heeft een volledige fabrieksgarantie van 10 jaar.

ALPWATER ANTIKALKMAGNEET

Wat doet de Alpwater antikalkmagneet precies?

Klein van formaat maar krachtig. De Alpwater antikalkmagneet met een breedte van 7 cm belooft net als de Amfa4000® Pro dat kalk geen kans heeft zich om te zetten tot residu. Dat scheelt schoonmaken en zorgt ook voor een lagere energierekening.

Wat is de magnetische werking van de Alpwater?

Dit is niet bekend. Je kunt dit het beste navragen bij het opvragen van een offerte.

Hoe installeer je de Alpwater?

Met een meegeleverde tiewrap kan je deze magneetontkalker binnen een mum van tijd voor of na de watermeter op de leiding te installeren. De Alpwater past op elk type leiding zoals pvc of koper. Je hebt hier geen monteur voor nodig. Makkelijk, toch?

Je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoudskosten omdat deze waterontkalker een magnetische werking heeft.

Na installatie zie je na 8 tot 10 weken resultaat. Hierbij vermeldt de leverancier wel dat dit afhankelijk is van de waterhardheid en de leeftijd van de woning waar je in woont.

Welke voorwaarden biedt Alpwater?

Ook hier geldt dat als de Alpwater niet bevalt dat je dit binnen 100 dagen kan retourneren met geld-teruggarantie. De Alpwater is verkrijgbaar voor €139,-.

DE WH-1 MAGNETISATOR

Wat doet de WH-1 Magnetisator precies?

Deze magneetontkalker is met name geschikt voor de kleine tot middelgrote huishoudens van 2 tot 4 personen. Beschikt jouw huishouden over een groter gezin? Dan geeft de leverancier aan dat het raadzaam is meerdere WH-1 Magnetisators aan te schaffen.

Hoe installeer je de WH-1 Magnetisator?

Evenals de andere magneetontkalkers is de WH-1 eenvoudig te installeren. Binnen 1 minuut is deze magneetontkalker bevestigt om de leiding waar je het wilt hebben.

Wat is de magnetische werking van de de WH-1 Magnetisator ?

De WH-1 heeft een magnetische werking van 7.500 Gauss. Dit is met recht een magneetontkalker met een hoge magnetische werking.

Welke voorwaarden heeft de WH-1 Magnetisator?

Ook met deze magneetontkalker heb je geen onderhoudskosten. Daarnaast heeft het product 10 jaar garantie. Een leuk gegeven bij deze magneetontkalker is dat het daarnaast 30 dagen op proef verkrijgbaar is. Dat geeft toch een zeker vertrouwen. Een dergelijk product schaf je namelijk niet zomaar aan.

De afmetingen zijn 5,5 x 3,6 x 5,5 cm. De magneetontkalker heeft een gewicht van 90 gram en is groen van kleur. Kosten: €89,-.

HYDROFLOW

     Je weet inmiddels dat een magneetontkalker niet hardheid van het water verandert. Door de magnetische werking van deze magnetische waterontkalker krijgen magnesium en calcium alleen geen kans zich tot kalkdeeltjes te binden. Hierdoor wordt kalkaanslag voorkomen en geniet je vele andere voordelen.

     Wat doet de Hydroflow precies?

De waterontkalkers van Hydroflow werken anders dan de eerder genoemde magneetontkalkers. Hydroflow maakt gebruik van ‘een elektrisch signaal met wisselstroomfrequentie’. Met andere woorden: hier komt geen magneet of zout aan te pas.

Door de golffrequentie die Hydroflow afgeeft wordt er het vormen van kalkdeeltjes in de leidingen voorkomen. Kalk heeft dus geen kans zich af te zetten in de leidingen. Dit heeft tot gevolg dat kalkaanslag tot het minimale wordt gereduceerd.

Hoe voorkomt de golffrequentie kalkaanslag?

De Hydroflow zet de kalkdeeltjes om te zetten naar ‘langwerpige mineralenkristallen’ waardoor dit door de leidingen spoelt. Door de gewijzigde samenstelling van de kalkdeeltjes ontstaat er geen kalkaanslag.

     Kortom, je krijgt schonere leidingen en bespaart hierdoor op de energiekosten. Daarnaast bespaart het jou urenlang schoonmaken. Hydroflow wordt inmiddels verkocht in 68 landen.

Welke waterontharders levert Hydroflow?

Hydroflow beschikt over diverse modellen:

 • Hydroflow HS-38: het kleinste model voor leidingen met een lengte van ongeveer 75 meter.
 • Hydroflow S-38C: klein van formaat maar absoluut geschikt voor de middelgrote huishoudens. Tevens is dit product geschikt voor de grotere stoomdouches. Beschik je over een kleine whirlpool dan kan je dit product ook hiervoor gebruiken.
 • Hydroflow HS-40 is voor de grotere huishoudens ontworpen. Zo past dit product het beste om leidingen met een diameter tot 63 millimeter. Overigens past de Hs-40 ook op de kleinere leidingen. De kracht van dit model is dat het geschikt is voor huishoudens met een groot waterverbruik.
 • Hydroflow K-40 Auqaklear is eveneens voor de grotere huishoudens. Dit model is met name geschikt voor huishoudens die bijvoorbeeld beschikken over een zwembad, whirlpool en vijver. De Hydroflow zorgt ook voor de vermindering van bacteriën en algen in het water.

 • De C-serie (C-45, C-60, C100, C120, C160) wordt met name ingezet in de grotere woongebouwen zoals appartementencomplexen. Daarnaast is het ook geschikt voor de zakelijke markt zoals bedrijfspanden.

Hoe installeer je Hydroflow?

Je bevestigt het product op de leiding met een klem en meegeleverde pin. Je hebt ook een stopcontact in de buurt nodig omdat dit product werkt op elektriciteit.

Welke voorwaarden biedt Hydroflow?

Ben je niet tevreden? Dan biedt Hydroflow 1 jaar geld-teruggarantie. Je kunt een digitale prijslijst via de website opvragen.

We hebben ook leveranciers beschreven die zout wateronthardersystemen leveren.