Leveranciers van wateronthardingsapparatuur

Het is niet makkelijk de juiste waterontharder te vinden die past bij jouw wensen. Hulp nodig?
Hieronder komen een aantal leveranciers aan bod.

We beschrijven hieronder:

 • AQUACELL
 • AMYSOFT
 • REMON
 • VTE

DE AQUACELL WATERONTHARDER

Wat is de achtergrond van Aquacell?

Het familiebedrijf Aquacombi is in 1993 gestart met het verkopen van een eerste type waterontharder van Amerikaanse oorsprong.

In 2007 komt Aquacell met een nieuw ontworpen mechanische waterontharder op de markt. Het product wordt de Aquacell genoemd. In 2018 verandert de bedrijfsnaam ook naar Aquacell en wordt de waterontharder in Nederland op de markt gebracht.

Inmiddels is het succes van de Aquacell zo groot dat de aandelen van dit familiebedrijf sinds 2020 in handen zijn van Culligan. Dit internationale bedrijf is specialist op het gebied van waterbehandeling.

Aquacell wordt nog steeds geleid door een familielid tezamen met 50 medewerkers. Zij hebben volledige autonomie als het gaat om de productie en verkoop van dit product.

Hoe gaat de Aquacell kalkaanslag tegen?

De Aquacell wordt sterk aangeprezen op de particuliere markt. De beloftes zijn ook niet te min. Schaf je de Aquacell aan dan ben je verlost van kalk in het water en heb je nooit meer last van kalkaanslag.

Dit is een waterontharder met mechanische werking. Je kunt het apparaat dus overal in huis plaatsen. Een ander pluspunt: je hebt geen stroom nodig om deze waterontharder werkend te krijgen.

Daarnaast beschikt deze waterontharder over een dubbele capaciteit. Zodoende wordt ontkalkt water 24/7 gegarandeerd.

Welk type zout gebruikt de Aquacell?

Voor de Aquacell gebruik je zoutblokken van hoge kwaliteit. Je bent dus gegarandeerd van zuiver zout met de gegarandeerde reinigende werking. De hoeveelheid zout wordt berekend op basis van waterverbruik en waterhardheid. Op deze waterontharder zit vijf jaar garantie.

AMYSOFT WATERONTHARDERS

Wat is de achtergrond van Amysoft?

Amysoft maakt deel uit van Amy Water Systems. Het bedrijf is gevestigd in Houten en Leek. Het familiebedrijf levert drie verschillende modellen waterontharders in diverse groottes en met wisselend capaciteit: de E-duo compact, de ASC-90 en ASC-105.

Welke waterontharders levert Amysoft?

De E-duo compact is het nieuwste model. Dit is de kleinste waterontharder van Amysoft. Het heeft een gescheiden harstank van 7,0 liter (23 x 23 x 23 cm) en zoutopslag tot 12,5 kg (23 x 23 x 38 cm). Deze waterontharder kun je in meterkast plaatsen.

Ook de ASC-90 is het grotere broertje van de E-duo maar nog steeds bescheiden qua formaat (30 x 48 x 53 cm). Met een harsinhoud van 9 liter en een capaciteit voor zoutopslag van 24 kg is deze waterontharder uitermate geschikt voor een gemiddeld gezin.

De ASC-105 is ‘het populairste model’ van de Amysoft-reeks. Deze waterontharder heeft een ruime zoutcapaciteit van 35 kg. De waterontharder is geschikt voor huishoudens met een gemiddeld tot groot waterverbruik. De harsinhoud is net iets meer dan de andere twee waterontharders: 10,4 kg. Afmetingen: 30 x 48 x 65 cm.

Elke waterontharder van Amysoft is van alle gebruiksgemakken voorzien.

 • De waterontharder berekent zelf hoeveel zout er voor elke spoeling nodig is.
 • De microprocessor houdt het waterverbruik bij.
 • De waterontharder beschikt over een ontsmettingsformule

Je hebt weinig tot geen onderhoud omdat de waterontharder van mechanische onderdelen is voorzien.

Welk type zout gebruiken de waterontharders van Amysoft?

Voor deze waterontharders heb je zouttabletten nodig die door Amysoft worden geleverd. De producten hebben 15 jaar garantie.

REMON WATERONTHARDERS

Wat is de achtergrond van Remon Waterontharders?

Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1979. Ooit startte het bedrijf met het zuiveren van bronwater. Vandaag de dag levert Remon zes verschillende types waterontharder voor de particuliere markt. De grotere waterontharders beschikken over een dubbele cilinder.

Welke waterontharders levert Remon Waterontharders?

Het merk Neva is een van de meest verkochte modellen en verkrijgbaar in twee typen waterontharders:

 • de Remon Deluxe Neva (320 mm x 550 mm x 610 mm) is uitermate geschikt voor gezinnen van 1 tot 5 personen. Het beschikt over een zoutreservoir van 24 kg en heeft een harsinhoud van 12,5 kilo.
 • de Remon Deluxe Nova XL is zoals de merknaam doet vermoeden groter van formaat (320 mm x 550 mm x 1060 mm). Met een zoutreservoir van 58kg is dit absoluut een product voor het grote gezin of als jouw huishouden een groter waterverbruik heeft.

Naast de Neva-lijn biedt Remon Waterontharders een ander segment waterontharders aan: Remon Deluxe Tara welke verkrijgbaar is in verschillende types. Bijzonder aan deze waterontharders is dat het zoutreservoir en harscilinder onafhankelijk van elkaar kunnen worden geplaatst in een ruimte van welk formaat dan ook.

Remon-Deluxe-Tara-waterontharders

Alle waterontharders beschikken over een ingebouwd kleurenscherm met Nederlandstalig menu, een ontsmettingsmodule en een vakantiemodus.

VTE WATERONTHARDERS

Wat is de achtergrond van VTE Waterontharders?

Het bedrijf VTE Waterontharders levert sinds 2016 producten aan de particuliere en zakelijke markt. Sinds 2018 werken zij hoofdzakelijk online vanuit de vestiging in Drachten.

Welke waterontharders levert VTE Waterontharders?

VTE Waterontharders levert de twee serie waterontharders aan:

1. Aquapro Easy serie biedt drie modellen aan:

 • small (7 liter): ideaal voor een klein gezin (1-3 personen).
 • medium (10 liter): heb je een waterverbruik van maximaal 180 m3? Dan is deze waterontharder passend voor jou.
 • large (13 liter): deze waterontharder is met name geschikt voor de grotere gezinnen tot 7 circa 7 personen.

De modellen van de Aquapro Easy serie zijn allemaal perfect in de meterkast te plaatsen.

 • De Aquapro Black-serie biedt twee typen waterontharders aan:
 • de medium is uitermate geschikt voor een gezin van 2 tot 7 personen.
 • de large waterontharder komt van pas bij de zeer grote huishoudens van 2 tot 14 personen.

De twee modellen van de Aquapro Black-serie worden niets voor niets Allround genoemd. Beide waterontharders zijn geschikt voor plaatsing in de garage, kelder of trapkast. Met het eenvoudig zwarte design past het perfect in de moderne wooninrichting.

In tegenstelling tot de Aquapro Easy beschikken de allround waterontharders over een geïntegreerd zoutreservoir.

Welk zout levert VTE Waterontharders?

VTE Waterontharders verkoopt verschillende typen zout voor hun waterontharders.

Ook hebben we een aantal leveranciers beschreven die magneetontharders leveren.